• Autorii unui nou studiu estimează că peste un miliard de persoane din întreaga lume vor suferi de diabet în următorii 30 de ani.
  • Academicienii au declarat că numărul cazurilor de diabet vor „crește agresiv” în fiecare țară și în rândul tuturor categoriilor de vârstă.
  • Cercetătorii au sugerat că „rasismul sistemic și diferențele geografică” accelerează „criza globală” a diabetului.

Potrivit unui nou studiu, se estimează că peste un miliard de persoane din întreaga lume vor trăi cu diabet în următorii ani. Cercetătorii spun că nicio țară din lume nu va asista la un declin al ratelor în creștere ale diabetului, scrie The Independent.

Academicienii au declarat că numărul cazurilor de diabet vor „crește agresiv” în fiecare țară și în rândul tuturor categoriilor de vârstă.

Noua lucrare, publicată într-o nouă serie a revistei The Lancet Diabetes and Endocrinology, a afirmat că, până în 2050, aproximativ 1,3 miliarde de persoane vor avea diabet – mai mult decât dublu față de cele 529 de milioane de cazuri din 2021.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Cercetătorii au estimat și că, până în 2050, populația lumii va fi de aproximativ 9,7 miliarde de persoane. Acest lucru ar putea însemna că, până în 2050, aproximativ 13,4% din populația lumii – între una din șapte și una din opt persoane – va suferi de diabet.

Ce spun cercetătorii

„Diabetul rămâne una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice din zilele noastre și va crește agresiv în următoarele trei decenii în fiecare țară, grupă de vârstă și sex, reprezentând o provocare serioasă pentru sistemele de sănătate din întreaga lume”, a declarat Dr. Shivani Agarwal, conducătorul seriei de la Montefiore Health System și Albert Einstein College of Medicine din New York.

Cercetătorii au sugerat că „rasismul sistemic și diferențele geografică” accelerează „criza globală” a diabetului.

Aceștia au spus că ratele de diabet în rândul grupurilor etnice minoritare din țările bogate sunt mai mari decât ratele observate la grupurile etnice albe.

Citește și