• Un adolescent din California a intrat în Guinness World Records după ce a reușit să viziteze toate țările din Europa la 18 ani, în 101 zile.
  • A călătorit singur pe toată durata excursiei, pe care și-a planificat-o singur.
  • Matsuoka a spus că intenţionează să doboare mai multe recorduri mondiale în viitor.

Un adolescent din California a intrat în Guinness World Records după ce a reușit să viziteze toate țările din Europa la 18 ani, în 101 zile, scrie Guinness World Records.

Rio Matsuoka a vizitat fiecare țară din Europa la vârsta de 18 ani și 101 zile. ,,A fost o adevărată coincidență că am decis să încerc acest record mondial” , a declarat el. 

A călătorit singur pe toată durata excursiei, pe care și-a planificat-o singur. Totuși, și-a făcut o mulțime de prieteni pe parcurs, pe care speră să-i revadă curând, potrivit sursei citate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

,,Spuneam familiei mele că aș vrea să călătoresc în Europa după ce termin liceul și, în timp ce făceam câteva cercetări, mi-am amintit că cineva a bătut recordul mondial pentru cea mai tânără persoană care vizitează fiecare țară din lume. Mi-am dat seama că pot face ceva similar cu Europa” , a declarat tânărul din California.

Rio Matsuoka a declarat că a mers cu trenul pentru a ajunge în majoritatea ţărilor din Europa de Vest şi cu autobuzul în ţările din Europa de Est.

,,Nordul Moldovei este renumit pentru câmpurile de luptă mongole și mănăstirile care sunt sculptate în stânci. Când am fost acolo, unul dintre câinii din satul în care eram cazat a decis să mă însoțească în drumeție.

Am ajuns să facem drumeții și să explorăm peșterile timp de patru ore împreună. A fost o perioadă atât de uimitoare, aproape că îmi doream să nu se termine niciodată. Cred că a fost ca o terapie pentru mine, deoarece aveam nevoie de ceva timp departe de orașele mari și îmi era dor de câinele meu de acasă” a declarat el, potrivit Guinness World Records.

Matsuoka, care lucrează în prezent ca voluntar pentru mai multe organizaţii nonprofit din Ucraina, a spus că intenţionează să doboare mai multe recorduri mondiale în viitor.

Citește și:

VIDEO. Telescopul James Webb a obținut una dintre cele mai clare imagini ale inelelor lui Uranus

Google va include chatbotul său în motorul de căutare. Anunțul făcut de CEO-ul companiei

Locuitul pe o barcă în Anglia – alternativă la chiriile scumpe ale caselor?