Un pilot de avion a refuzat să decoleze pentru că i se terminase tura

  • Un pilot pakistanez a abandonat o călătorie după ce a fost nevoit să aterizeze de urgență din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, iar între timp tura sa s-a terminat.
  • Refuzul pilotului de a mai continua călătoria spre Pakistan a dus la proteste din partea pasagerilor.
  • Atât pilotul, cât și pasagerii au fost cazați mai multe ore într-un hotel.

Un pilot din Pakistan a refuzat să termine o călătorie, după ce, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a fost nevoit să aterizeze de urgență. Între timp, tura pilotului s-a terminat, motiv care l-a determinat pe acesta să refuze finalizarea călătoriei.

Avionul pe care îl pilota bărbatul trebuia să decoleze duminică din capitala Arabiei Saudite, Riyadh și să aterizeze în Islamabad, capitala Pakistanului. Din pricina vremii, pilotul a aterizat de urgență și a refuzat să continue călătoria, deoarece programul său de lucru se terminase.

Întoarcerea bruscă a evenimentelor a dus la un scurt haos, după ce pasagerii agitați au refuzat să coboare din avion și au început să protesteze, potrivit The Independent.

În scurt timp, pasagerii au fost invitați să rămână la hotel, cu promisiunea că vor ajunge după ora 23.00 la Islamabad.

„Un pilot trebuie să se odihnească, deoarece este necesar pentru siguranța zborului. Toți pasagerii vor ajunge la ora 23.00 pe aeroportul din Islamabad, până atunci au fost făcute toate aranjamentele în hoteluri.”, a declarat un purtător de cuvânt al Pakistan Internationl Airlines (PIA), citat de The Independent.

PIA a declarat că va opera 35 de zboruri pentru Arabia Saudită în fiecare săptămână, după ce Arabia de Sud a ridicat restricțiile de călătorie pentru zborurile din Pakistan și din alte națiuni din cauza pandemiei Covid.