• Franța are statut de lider în gastronomia europeană și e promovată în ghidul Michelin.
  • Jérme Banctel și Fabien Ferré sunt recunoscuți pentru excelența lor la Gabriel din Paris.
  • La Paris ai Maison Dubois sau la Les Ambassadeurs by Christophe Cussac din Monaco.

Dacă ți-ai planificat o vacanță în Franța și nu știi unde să mănânci, Ghidul Michelin are o listă cu restaurantele cu stele pentru 2024. În evidență ies 2 bucătari renumiți din Franța, prin cele trei stele fiecare, consolidându-și statutul ca fiind printre cei mai talentați din țară.

E un moment important în gastronomie, pentru că Ghidul Michelin a făcut publică lista restaurantelor din Franța, unde poți mânca anul acesta. 2 bucătări distinși, Jérme Banctel de la Gabriel din Paris și Fabien Ferré de la Table du Castellet din Var, au primit trei stele Michelin, un simbol al excelenței culinare și pasiunii pentru această artă.

Atunci când vorbim de gastronomie de o altă calitate în Europa, vorbim de Franța. Ei bine și anul acesta are o creștere puternică în numărul restaurantelor promovate în ghidul Michelin, care de altfel evidențiază evoluția scenei gastronomice franceze și talentele bucătarilor. Fabien Ferré e surprins și încântat să devină cel mai tânăr bucătar francez cu trei stele Michelin, iar Jérme e lăudat pentru realizarea sa impresionantă.

Recomandări

CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS

În plus față de restaurantele de top, alte opt unități au primit două stele Michelin, inclusiv celebrul Jules Verne din Paris, consolidând orașul ca o destinație culinară de elită. La Paris poți merge la: Le Jules Verne dans le 7 arrondissement sau Maison Dubois, iar la sudul Franței La Terrasse-Cheval Blanc din St-Tropez sau la Les Ambassadeurs by Christophe Cussac din Monaco.

Citește și