- O mulțime de restaurante vegetariene, vegane, detox s-au deschis la Paris.
- Mănânci japonez la Wani, după ce te-ai răsfățat la Le Bon Marché.
- Dacă te afli pe lângă Concorde, alege Maisie Café, cu bucătărie vegană.
- Lanțul Wild & The Moon are 8 saloane vegane, cel mai chic îl găsești în Haut Marais.
După excesele de sărbători, nu există nimic mai bun ca mâncărurile din legume și fructe de calitate, pe cât de sănătoase, pe atât de reconfortante. Pentru că a mânca sănătos nu înseamnă să te plictisești, există restaurante care servesc sucuri proaspete, salate variate și alte preparate pentru pauzele tale de prânz. La Paris, este ultima modă la început de an.
Advertisment
Unde mănânci în weekend la Paris?
Talentatul bucătar japonez Sugio Yamaguchi tocmai a deschis Wani, un salon de ceai și o cafenea, la o aruncătură de băț de celebrul magazin Le Bon Marché. Într-o încăpere lungă cu un mare laborator deschis, el pregătește ceaiuri (matcha, hojicha, genmaicha) și cafele de specialitate (Parlor Coffee), dar și produse de patiserie și mici preparate vegetariene.
Poți cere un bulion, o tartă de legume, un chirashi de legume. Meniul este scurt, dar ecologic. Fiecare fel de mâncare beneficiază de un dressing meticulos. Chirashi cere un ou marinat cu soia și nu mai puțin de zece legume, fiecare cu preparatul său. Deserturile delicioase ale patisierului Chihiro Katsui – inclusiv un Financier cu faină de castane și alune.
Recomandări
Daca te afli în centru, alege Maisie Café. Pe o stradă mică, liniștită, la o aruncătură de băț de Concorde, prinsă între Tuileries și Place Vendôme, găsești o sală de pionierat în zona vegan și fără gluten. Au sucuri proaspete îmbuteliate, cu proprietăți variate. La amiază, bucătăriile produc mâncăruri simple, dar bine executate, precum un curry de linte thailandez cu lapte de cocos sau focaccia cu măsline.
Dacă preferi meniul tropical, mergi la Judy, nu departe de Luxemburg. E un restaurant cu preparate fără gluten, deschis de un medic naturist de origine australiană. Poți degusta preparate de sezon, ale căror ingrediente sunt bio și din surse locale.
Poți începe cu un suc de fructe presat la rece, precum savurosul Winter Fall (mar, scorțișoară, cartof dulce, lămâie, ghimbir, turmeric) cu proprietăți antioxidante. Poți continua cu o supă de ribollita toscană sau cu un dhaal bine aromat cu linte coral, nucă de cocos crocantă, dukkah și chutney de mango. La desert poți alege cheesecake-ul vegan cu crema de caju și biscuiți din curmale.
O mulțime de restaurante vegetariene și vegane s-au deschis la Paris
IMA, pe Canal Saint-Martin, a devenit punct de reper pentru vegetarienii care iubesc salatele creative. Masa mare, prietenoasă din lemn, gresie de teracotă pe podea, tejghea bine aprovizionata cu salate XXL, Azi, în meniu, ai păstârnac prăjit cu cremă de tofu, miso și usturoi, dovleac cu clementină și alune, linte, țelină, ciuperci. De asemenea, există întotdeauna o mâncare caldă, un quiche impecabil și câteva deserturi bine amenajate precum clasicul locului, o prăjitură de portocale delicioasă, umedă și parfumată.
Poți trece și pe la Wild & The Moon. Lanțul are 8 de restaurante vegane. Pe cel mai șic îl găsești în Haut Marais. Are podelele și mesele din lemn natural, blatul de gresie albă și plantele atârnate de tavan.
Găsești băuturi ca latte, kombucha, shot-uri „sănătoase” și mai ales sucuri bine echilibrate presate la rece. Au și sandvișuri și diversele salate.
Citește și
- FOTO. Zelenski anunță că Ucraina a capturat doi soldați nord-coreeni răniți în Kursk
- Ministrul Educației, Daniel David, spune că România are nevoie de profesori motivați. Daniela Vișoianu, expert în Educație: „Ar fi trebuit să avem o licență care să însemne inclusiv predarea integrată”
- Când ai spus ultima dată, cu adevărat, „mulțumesc”? Azi sărbătorești Ziua Internațională a Cuvântului „Mulțumesc”
Partenerii noștri