• Integrarea preparatelor vegane și raw vegane în alimentația românilor a devenit din ce în ce mai populară, spune un studiu Reveal Marketing Research.
  • Cele mai recente statistici arată că piața produselor de acest tip este în continuă expansiune.
  • 52% dintre rezidenții din mediul urban mare declară că obișnuiesc să consume preparate vegane sau raw vegane.

Integrarea preparatelor vegane și raw vegane în alimentația românilor a devenit din ce în ce mai populară, arată un studiu Reveal Marketing Research în parteneriat cu Rawdia, un restaurant care oferă exclusiv preparate vegane și raw vegane.

Studiul vine în contextul în care, conform celor mai recente statistici, piața produselor de acest tip este în continuă expansiune.

Schimbările sunt vizibile deoarece au apărut din ce în ce mai multe restaurante cu meniu exclusiv vegan, dar și că restaurantele clasice au început să își extindă foarte mult opțiunile. De asemenea, pe rafturile marilor magazine specialitățile vegetale sunt din ce în ce mai prezente și diversificate, arată studiul.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES

Cât de mulți români opteaza pentru alimente vegane?


52% dintre rezidenții din mediul urban mare declară că obișnuiesc să consume preparate vegane sau raw vegane, comparativ cu 35% dintre tinerii de până în 24 de ani.
Cei mai mulți obișnuiesc să consume produse vegane de câteva ori pe săptămână (28%) sau o dată pe săptămână (24%). Persoanele de peste 55 ani consumă într-o mai mare măsură astfel de preparate de câteva ori pe săptămână, aceasta fiind și categoria de vârstă cea mai înclinată să postească (46% vs. 37% total eșantion).
Un procent de 10% dintre respondenți consumă zilnic, în special cei cu vârste cuprinse între 35-44 ani (16%), iar generația Z (18-24 ani) se diferențiază ca fiind categoria de vârstă care consumă cel mai rar produse vegetale, 54% dintre aceștia declarând că le consumă mai rar de o dată pe săptămână (vs. 37% total eșantion).
Comportamentele românilor tind să se îndrepte către o mai mare integrare a preparatelor vegetale în alimentația de zi cu zi.


De ce aleg românii să consume preparate vegane?


Persoanele care obișnuiesc să consume preparate vegane sau raw vegane sunt interesați să aibă o alimentație sănătoasă. Se observa un interes crescut față de efectele pozitive ale unei diete sănătoase asupra organismului.
39% declară că preferă să consume asrfel de preparate pentru că au ales o alimentație sănătoasă ca stil de viață.
Alte aspecte cum ar fi pierderea în greutate, ținerea posturilor sau dezacordul cu practicile și metodele care stau la baza obținerii cărnii înregistrează scoruri mai mici, de 37%.

Citește și: