• Vizitează grădinile pictorului impresionist Claude Monet de la Giverny.
  • Clos Normand, grădina de flori și Grădina japoneză au inspirat tablourile pictorului.
  • Grădina lui Monet a fost clasată a doua cea mai frumoasă din lume.

Unde mergi azi? Claude Monet este în centrul atenției în acest an, cu o expoziție Monet-Mitchell la Fundația Louis Vuitton și cu deschiderea noii case impresioniste din Argenteuil. Unde mai poți merge? La celebra Casă a lui Claude Monet din Giverny, ale cărei grădini l-au inspirat atât de mult pe artist.

Grădina artistului a fost clasată a doua cea mai frumoasă din lume. A fost făcută celebră de picturile artistului, și când te afli în mijlocul grădinilor înțelegi și care este sensul impresionismului.
florile nu lipsesc, indiferent de anotimp, iar nuanțe fiecărui sezon aduc o frumusețe incomparabilă sitului istoric. Podul cu glicine de exemplu, în splendoarea primăverii, este surprins într-una dintre operele artistului, ca podețele japoneze peste lacul cu nuferi.

Grădinile casei lui Claude Monet sunt împărțite în două, pe o parte găsim Clos Normand, grădina de flori, iar de cealaltă parte a pasajului subteran se află grădina cu apă de inspirație japoneză. Clos Normand este, în acest anotimp, plin de crizanteme, dalii, trandafiri, mușcate, lavandă, clematite în decorul unor poteci luxuriante.

Recomandări

EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024
NZEB EXPO ÎȚI ARATĂ CASA 3D
5,5MIL TURIȘTI PUN ÎN PERICOL SANTORINI

Water Garden a oferit cea mai mare inspirație pentru Monet în ultimii săi ani. În această gradină regăsim, evident, inspirația orientală prin alegerea plantelor care o compun: bambus, gingkos biloba, arțari, bujori japonezi, crini și sălcii.

În 1897 a început să picteze nuferi, inspirându-se din variațiile de culoare ale sitului în diferite momente ale zilei și anului. Rezultatul este una dintre cele mai mari capodopere ale sale, Les Nimpheas, care poate fi admirată la Musée de l’Orangerie din Paris sau la Fundația Vuitton în prezent. Nu uitați să vă rezervați biletele, rezervarea online nu este obligatorie, dar este totuși recomandată în weekend și sărbătorile legale.

Citește și