• 33,81% dintre rezervări au fost făcute în orașele mari ale țării, precum Brașov, Sibiu și Oradea.
  • Predeal, Sinaia și Vatra Dornei se află în topul preferințelor românilor.
  • Experții în turism recomandă și destinații exotice, cum ar fi Bali sau Palma de Mallorca.

33,8% dintre români aleg orașele mari ale țării

Minivacanța de Sfânta Maria îi duce pe românii cu dor de ducă, cu gândul la munte și la mare. Aproximativ 34% dintre rezervări au fost făcute în orașele mari ale țării, printre care Brașov, Sibiu, Oradea și București. Mulți aleg zone montane din România, pentru că avem suficiente stațiuni.

Dacă nu ești hotărât, Trăian Bădulescu, consultant în turism, îți spune ce să alegi.

„Din ce în ce mai mulți români, pe lângă litoraluri unde bineînțeles merg majoritatea aleg și zonele mai răcoroase, montane. Majoritatea aleg zone montane din România, firește, pentru că avem suficiente stațiuni. La munte de exemplu sunt căutate Poiana Brașov, Predeal, Sinaia și Bușteni, clasicile stațiuni, dar și alte stațiuni în funcție de orașul de proviniența turistului, precum Vatra Dornei sau Slănic Moldova, Păltiniș lângă Sibiu sau Morșa, Cavnic în Maramureș”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

De ce să alegi o vacanță la munte?

Muntele vara aduce numeroase beneficii pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Aerul de munte este mai curat și mai proaspăt, îmbogățit cu oxigen, ceea ce poate spori capacitatea plămânilor și poate îmbunătăți circulația sângelui. De asemenea, drumețiile sau plimbările cu bicicleta la munte, ne ajută să facem mișcare și să ne menținem în formă fizică, contribuind la un stil de viață activ.

În plus, vacanța la munte ne oferă ocazia de a scăpa de aglomerația urbană și de stresul cotidian.

Ce destinații exotice să alegi?

Anul acesta sunt căutate și destinațiile exotice. Experții recomandă pentru această perioadă turiștilor, un sejur în Bali, în Indonezia, pentru plajele frumoase, cum ar fi Nusa Doua sau Jimbaran, sau pentru a descoperi spiritualitatea indusă, locală. Există, totuși, și destinații mai apropiate de România.

„Recomandăm pentru această perioadă un sejur în Bali, în Indonezia, pentru plajele foarte frumoase Nusa Doua sau Jimbaran, sau pentru a descoperi spiritualitatea indusă, locală. Mai aproape de noi recomandăm, de asemenea, de exemplu insula Mallorca, . Aici aveți un mixt de cultură, de la tot ceea ce înseamnă catedrală din Mallorca, până la multitudinea de plaje ce înconjoară toată insula”, spune Florin Ionescu, consultant DAL Travel.

Citește și: