• Mai ai de așteptat, dacă vrei să mergi în Grecia
  • România și Grecia trebuie să cadă de acord asupra condițiilor
  • În Israel, ai putea merge cu certificatul de vaccinare
  • Ministerul Economiei trebuie să semneze memorandumul trimis de Israel

Vacanța ta de vară încă stă sub semnul întrebării, în ciuda anuțului făcut de Ministrul Economiei. Claudiu Năsui te-a anunțat bucuros că poți să pleci la soare în Grecia din 16 aprilie. Dar a omis o informație importantă: Grecia și-a prelungit lockdownul până pe 26 aprilie. Săptămâna viitoare vei afla dacă poți să mergi în Grecia, fără să stai în carantină.

În plus, pe masa ministrului Economiei stă de multă vreme și un memorandum din Israel, de recunoaștere a certificatului de vaccinare, pentru că israelienii te vor turist în țara lor.

„Am început această discuţie în urmă cu câteva luni, dar nu trebuie să uităm că în acelaşi timp şi în cadrul Uniunii Europene se discută şi se vorbeşte despre o soluţie. Nu ştiu când va veni o soluţie de la Bruxelles şi cred că nu trebuie să aşteptăm până ce Uniunea Europeană va găsi soluţia”, a spus David Saranga, ambasadorul Israelului la București.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Guvernul trebuie să încheie acorduri bilaterale cu statele membre UE pentru a stabili condițiile de călătorie. Alte țări au fost mai rapide. Grecia şi Cipru au semnat deja acordul cu Israel.