• Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să urmărească anunţurile autorităţilor locale.
  • Trenurile şi trenurile suburbane, precum şi mijloacele de transport maritim, nu vor circula timp de 24 de ore.
  • Autobuzele şi troleibuzele vor circula între orele 9:00-21:00.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis vineri o atentionare de călătorie pentru Grecia, unde luni, 1 mai, este programată o grevă în transportul public terestru şi maritim, scrie Mediafax.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că a fost anunţată o grevă, de 24 ore, în transportul public terestru şi maritim, la data de 1 mai 2023.

Conform informaţiilor disponibile în acest moment, trenurile şi trenurile suburbane (Proastiakos), precum şi mijloacele de transport maritim (inclusiv feriboturile), nu vor circula timp de 24 de ore
(între ora 00:01 şi ora 23:59).

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Autobuzele şi troleibuzele vor circula între orele 9:00-21:00 în Grecia. Circulaţia metroului ar putea fi, de asemenea, perturbată. Având în vedere posibile modificări de ultim moment, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să urmărească anunţurile autorităţilor locale.

Cetăţenii români care merg în Grecia pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria către Grecia şi Turcia, precum şi retur către România, în perioada 28 aprilie – 1 mai 2023, că se preconizează înregistrarea unor timpi de aşteptare ridicaţi la punctele de trecere a frontierelor (PTF) rutiere bulgare.

Citește și