• Turismul excesiv este recunoscut pe scară largă ca fiind o problemă urgentă pentru orașul-canal.
  • În septembrie, Veneția a aprobat testarea unei taxe de 5 euro pentru vizitatorii zilnici.
  • La începutul acestui an, Unesco a declarat că orașul ar trebui adăugat pe o listă de situri ale patrimoniului mondial în pericol.

Veneția va interzice difuzoarele și grupurile de turiști cu mai mult de 25 de persoane, în încercarea de a atenua impactul turismului de masă asupra orașului italian, scrie BBC.

Noile reguli vor intra în vigoare începând cu luna iunie, a anunțat orașul într-o declarație. Folosirea difuzoarelor a fost interzisă deoarece acestea pot genera confuzie și tulburări”, a adăugat acesta.

Turismul excesiv este recunoscut pe scară largă ca fiind o problemă urgentă pentru orașul-canal, unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa. În septembrie, Veneția a aprobat testarea unei taxe de 5 euro pentru vizitatorii zilnici.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Elisabetta Pesce, oficialul responsabil cu securitatea orașului, a declarat că ultimele politici sunt menite să îmbunătățească gestionarea grupurilor organizate în centrul istoric”. Orașul are o suprafață de doar 7,6 km pătrați, dar a găzduit aproape 13 milioane de turiști în 2019, potrivit institutului național italian de statistică. Se așteaptă ca numărul de vizitatori să depășească nivelurile de dinaintea pandemiei în anii următori.

La începutul acestui an, UNESCO a declarat că orașul ar trebui adăugat pe o listă de situri ale patrimoniului mondial în pericol, deoarece impactul schimbărilor climatice și al turismului de masă amenință să îi provoace schimbări ireversibile.

Citește și