• Autoritățile din Italia au decis să închidă până miercuri principalul aeroport din Sicilia, din cauza unui incendiu.
  • Pompierii nu au oferit detalii despre posibilele cauze sau despre vreo legătură cu temperaturile ridicate din regiune.
  • Catania s-a numărat printre orașele italiene care au emis duminică o alertă roșie de caniculă, alături de capitala siciliană Palermo și Messina.

Aeroportul din orașul sicilian Catania, aflat în apropierea unora dintre principalele puncte turistice din estul Siciliei, a fost închis până miercuri din cauza unui incendiu, a scris pe Twitter compania care îl administrează, scrie Ansa.

Incendiul a izbucnit duminică seara și nu s-au înregistrat răniți, a transmis aeroportul. Pompierii au declarat că au reușit să țină sub control incendiul la aproximativ 90 de minute după ce au fost chemați, dar nu au oferit detalii despre posibilele cauze sau despre vreo legătură cu temperaturile ridicate din regiune.

Catania s-a numărat printre orașele italiene care au emis duminică o alertă roșie de caniculă, alături de capitala siciliană Palermo și Messina, cel mai mare oraș din a treia insulă, în timp ce țara se pregătește pentru temperaturi record în următoarele zile.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE

Zborurile de pe aeroportul sicilian, care, potrivit grupului sectorial Assoaeroporti, s-a clasat anul trecut pe locul al cincilea în ceea ce privește traficul în Italia și pe primul loc pe insulă, au fost suspendate până miercuri la ora 1200 GMT, a precizat compania.

Agenția de știri Ansa a raportat fum dens în partea inferioară a instalației după izbucnirea incendiului.
Aeroportul din Catania este folosit în mod regulat de turiștii care se merg către Etna și Taormina.

Sunt întârzieri mari din cauza grevei din sistemul italian de transport. Mai multe zboruri au fost anulate, iar călătorii așteaptă în aeroporturi. Azi, un incendiu a izbucnit pe aeroportul Catania – Fontanarossa și numeroase zboruri au fost afectate de incendiu. Știe mai multe despre situația pasagerilor.

Sunt zeci de oameni care așteaptă să plece spre Italia. Mulți s-au trezit cu vacanțele anulate sau puse în așteptare din cauza grevei. Cursele de pe aeroportul Otopeni au început să aibă întârzieri încă de la primele ore ale acestei dimineți.

Citește și: