• La sondaj au participat peste 10.000 de persoane din 172 de țări și teritorii.
  • Mexicul este cel mai popular loc pentru a trăi și pentru a lucra în străinătate.
  • Clasamentul a fost realizat în baza mai multor criterii, printre care și calitatea vieții.

În urma unui sondaj făcut în rândul expaților, a fost realizat un top al celor mai bune țări pentru cei care au ales să trăiască și să lucreze în străinătate. Doar două dintre acestea se află în Europa, însă surpriza totală este țara de pe primul loc.

Criteriile ce au stat la baza realizării sondajului

La acest sondaj au participat peste 10.000 de persoane din 172 de țări. Experții sunt încântați în primul rând de Mexic pentru ca acolo localnicii sunt prietenoși și îți poți găsi foarte ușor o locuință accesibilă. Acest clasament a fost realizat în baza a mai multor criterii cum ar fi calitatea vieții, accesul la locuințe, cât de ușoară este acomodarea în noul mediu dar și situața financiară.

Sursă: Enciclopedia Humanidades

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Pe locul al doilea se află Spania, pe locul trei Panama și pe patru Malaezia. În schimb ultima țară din topul realizat se află Portugalia care ocupă în prezent locul 48 în lista economiei mondiale globale.

Ultimul studiu privind calitatea vieții care include și România a fost realizat în 2022. Țara noastră urcă o poziție, până pe locul 43 în clasamentul mondial și nu mai e pe ultimul loc în rândul statelor membre ale Uniunii Europene.

România înregistrează 76,89 de puncte din 100, un scor ușor mai scăzut față de anul 2021, dar care o plasează în rândul țărilor din a doua categorie, după Barbados, Argentina și Ungaria.

Citește și