• Rusia a preluat controlul asupra filialelor rusești ale producătorului de iaurt Danone și ale companiei de bere Carlsberg.
  • Această măsură vine după ce multe companii și-au încetat afacerile în Rusia în urma invaziei acesteia în Ucraina.
  • Producătorul francez de iaurturi spune că investighează situația, în timp ce producătorul danez de bere spune că nu a fost informat oficial despre mișcare.

Rusia a preluat controlul asupra filialelor rusești ale producătorului de iaurt Danone și ale companiei de bere Carlsberg. Unitățile au fost plasate în „gestiunea temporară” a statului, conform unui nou ordin semnat de președintele rus Vladimir Putin.

Moscova a introdus la începutul acestui an reguli care îi permit să confiște activele firmelor din țări „neprietenoase”. Această măsură vine după ce multe companii și-au încetat afacerile în Rusia în urma invaziei acesteia în Ucraina, scrie BBC.

Danone și Carlsberg erau în curs de a-și vinde operațiunile din Rusia.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU

Ordinul plasează acțiunile Danone Rusia și ale companiei Baltika Breweries, deținută de Carlsberg, sub controlul agenției imobiliare ruse Rosimushchestvo.

Compania franceză Danone, care a început procesul de vânzare a activității sale din Rusia în octombrie anul trecut, a declarat că „investighează în prezent situația”. Firma a adăugat că „se pregătește să ia toate măsurile necesare pentru a-și proteja drepturile în calitate de acționar al Danone Rusia și pentru a asigura continuitatea operațiunilor afacerii”.

Carlsberg spune că nu a primit „nicio informație oficială din partea autorităților ruse cu privire la decretul prezidențial privind consecințele pentru Baltika Breweries”.

Citește și: