• Elena Bănescu, director de școală, face meditații gratuite cu elevii sărmani
  • Directoarea Elena Bănescu face meditații gratuite cu elevii sărmani din Dâmbovița
  • Elena Bănescu a convins 20 de studenți să facă meditații gratuite cu copiii sărman
  • Elena Bănescu a obținut premiul ”Directorul Anului pentru Egalitate de Șanse”
  • Dacă vrei să chemi la masa de Crăciun un îngeraș, trimite-ne mesaj pe adresa de mail vreisastii@alephmedia.ro sau pe WhatsApp, la 0757.741.741

Azi, în cadrul campaniei Aleph NewsTu pe cine înviți la masa de Crăciun? o cunoști pe Elena Bănescu, un înger care împrumută aripile lui oricărui copil nevoiaș. În vremurile în care profesorul își rotunjește salariul cu meditații, Elena Bănescu face pregătire gratuit cu elevii, în timpul ei liber. A fost premiata de Asociatia pentru valori în educatie.

”Am pornit în cadrul acestui proiect, într-adevăr de la o idee, care la acel moment mi se părea cea mai strălucită ideea. Proiectul nu s-a concretizat așa cum voiam eu în 2017, însă am revenit cu ideea de proiect mai târziu. La finalul anului 2019 aveam în echipa de proiect 20 de voluntari, foști elevi ai școlii, studenți, liceeni, foste cadre didactice ale școlii, pensionari dar și cadre didactice care funcționau în școală. Acestora li se adăugau alți opt voluntari care făceau activități de de tip nonformal. Așadar astăzi voluntarii au ajuns să fie în cadrul programului Continuăm școala la școală adevărate modele pentru elevii cu care lucrează.

Câștigul cel mai mare a fost că am reușit să creez o echipă care să lucreze în cadrul acestui proiect. Echipa asta a trecut de a lungul timpului prin furtuni, prin neînțelegeri, prin momente în care a cunoscut și succesul. Dacă ar fi să vorbesc despre câștigurile proiectului, ele fac cumva referire la progresul elevilor. La progresul elevilor care au anumite dificultăți în învățare pentru că noi am pornit de la aproape nimic și am clădit un program care să îi ajute să acopere aceste diferențe.

Recomandări

ALEGERI 2024
ORBAN IGNORĂ CPI
MUSK TAIE POSTURI LA GUVERN
CONTROALE LA GRANIȚĂ
ȘTII DE VREME?
UCRAINA PIERDE 40% DIN KURSK

I-am ajutat de asemenea să se simtă valorizați, să fie ei înșiși, să vină cu plăcere la școală. Pe de altă parte impactul pe care l-a avut proiectul a făcut că evaluarea națională să fie un examen de trecut pentru elevii noștri pentru că în 2019 am cunoscut și primele note de 10 la acest examen. Mai apoi au venit elevii cu performanță, adevărate modele pentru generațiile care urmau. Și dacă stau să mă gândesc bine acum la câștigul acestui proiect, să știți că el are o latura umană. Este vorba de bucuria din ochii copiilor și de zâmbetul lor, atunci când ei pot rosti „Și eu pot, și eu reușesc”.

Le-aș spune că sunt convinsă că se confruntă cu aceeași provocare ca mine. Și poate contextul și condițiile nu le permit acum să implementeze un astfel de proiect, în care toți cei care activează în școală să fie doar în slujba elevului.  Le-aș spune să nu renunțe la ideea lor pentru că menirea de a fi dascăl este cea mai frumoasă menire. Le-aș spune să fie foarte atenți pentru că diferențele din învățare înseamnă în fapt nu contradicții, ci diversitate, înseamnă șanse pentru fiecare dintre elevii cu care lucrează. Așadar fiți adevărați dascăli, fiți aproape de comunitatea voastră, încercați să vă lăsăți liberi zborul gândurilor și al ideilor și rezultatele nu vor întârzia să apară” ne-a povestit Elena Bănescu.