• Romeo Manciu şi familia sa gătesc pentru cei neajutoraţi din UK
  • Pentru că ajută comunitatea, maşina lui Romeo a fost păzită de hoţi
  • În UK, numărul cazurilor de Covid-19 a trecut de 854 000

Un român a câștigat simpatia comunității în care trăiește, în Londra. De șapte luni, e angajat al Aeroportului Heathrow.

Din aprilie, a rămas în șomaj tehnic. Așa că profită de timpul său și distribuie sute de porții de mâncare caldă pentru cei care au nevoie.
Ba chiar face și cumpărături celor care nu se pot deplasa. În patru luni, a condus 50.000 de kilometri. Evident, și-a făcut o mulțime de prieteni.

Romeo Manciu: „Cel mai amuzant are 102 ani. A văzut mesajul Guvernului să nu iasă din casă, nu iese din casă. Dar, trebuie să facă sport. Coboară 6-7 etaje în 10 minute şi le urcă înapoi în 10 minute. Aceea e porţia lui de sport.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Romeo Manciu a fost 12 ani voluntar și în România. El primește donații între 100 și câteva mii de lire. Soția lui are ajutor social de 1000 lire/lună. A primit cadou o mașină Acum, Romeo şi-a implicat şi familia în aceste acţiuni. Împreună cu migranţi de mai multe naţionalităţi şi religii, soţia lui Romeo găteşte zilnic, pentru cei neajutoraţi.

Livrările le fac pe banii lor. Ingredientele le sunt donate de supermarketuri.
A primit rapid toate autorizațiile, poliția îl ajută mereu când are nevoie, iar comunitatea locală îi e alături. Pare ceva scos din ficțiune, dar chiar se întâmplă.

Romeo Manciu: „Ne-au aşteptat la un colţ cu service-mobil. Ne-au verificat toate maşinile. Cine a avut nevoie să-i schimbe un bec, micile reparaţii. Şi ne-a aşteptat poliţia cu service-ul mobil, după care ne-au băgat în peco şi ne-au făcut plinul la maşini. Au zis că aşa consideră poliţia că trebuie să-i ajute pe cei care ajută comunitatea.”