• Vaccinul de AstraZeneca și Oxford a fost aprobat pentru utilizare în Marea Britanie
  • Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze de la producătorul AstraZeneca

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca și Oxford primește undă verde în Marea Britanie. Medicul Adrian Marinescu ne-a explicat ce înseamnă această aprobare în lupta cu coronavirusul.

Adrian Marinescu, medic: „Este foarte bine că vor fi mai multe variante, exact ce ne doream. Să nu existe un monopol pe de-o parte și în plus mai multe variante va însemna că obținerea dozelor pentru populație se va face mult mai repede. Ceea ce înseamnă că această campanie începută de curând în Uniunea Europeană va merge mai rapid.

Medicul este optimist și spune că noile opțiuni vor simplifica și partea de transport.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Adrian Marinescu, medic: „Așteptăm ca lucrurile să se întâmple în plan practic cât de repede. Cred că ține și de faptul că nemaifiind în Uniunea Europeană, lucrurile pot să se întâmple mai repede, din punct de vedere scriptic. Până la urmă e foarte bine, nu contează de unde pleacă, contează să avem mai multe variante de vaccin care să fie cât se poate de sigur și să îl putem folosi, mai ales că trebuie să ne gândim că lunile care urmează vor fi niște luni complicate pentru noi toți.”

Acesta crede că doar mesajele cât mai transparente și experiențele personale ale celor care s-au vaccinat vor aduce și mai mulți oameni în centrele de vaccinare.

Adrian Marinescu, medic: „Eu cred că doar prin mesaje care să fie cât se poate de transparente și de clare, repetate și în momentul în care vom avea date în plan științific și mai ales experiența celor care s-au vaccinat, știți că puterea exemplului este cea care contează, faptul că numărul lor crește de la o zi la alta va fi un îndemn pentru cei care au semne de întrebare.”

Acesta nu crede că obligativitatea vaccinului este soluția.

Adrian Marinescu, medic: „Eu nu cred că ajută noțiunea de obligativitate, pentru că atunci când vorbim de personalul medical există noțiunea de obligativitate morală, nu de obligativitate în sine. Nu cred că ajută, cred că partea de comunicare va fi mai complicată atunci.”