• Ultimele date arată că în 2019, România avea peste 1,8 miioane de afaceriști.
  • Anul trecut, România număra 276 de oameni cu averi de peste 30 de mil. de dolari.
  • Serviciile reprezintă 60% din economia României.

Guvernul dă cheie la economie în perioada asta, însă nu prea auzi motorul.
Această mașinărie gigantică poate fi repornită doar cu o campanie de vaccinare ca la carte.

Lucru confirmat de Iohannis: „Avem nevoie de o repornire în forță. Asta înseamnă să avem o campanie de vaccinare de succes, ca toată lumea să poată să meargă înapoi la serviciu și ca toate firmele să își repornească activitatea, iar acolo unde sunt dificultăți, guvernul să pună în practică urgent, scheme de ajutor.”

2020 a pus pe hold multe dintre afacerile românești, iar pentru multe companii planurile de investiții au fost înlocuite cu unele de re-adaptare.

De exemplu, pentru Rareș Florea, manager la Domeniile Averești, vaccinarea înseamnă șansa pentru normalitate.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

„Dacă această campanie de vaccinare va avea succes, trebuie să aibă, toate business-urile de producție vor vedea o revigorare sau poate chiar o creștere față de anul trecut.”

Cătălin Mahu este antreprenor în domeniul HoReCa. A stat pe nisipuri mișcătoare anul trecut, iar acum și-a pierdut optimismul.

„Industria din care fac eu parte, cea de restaurant, nu cred că își va reveni în totalitate, atât timp când pandemia nu se va sfârși. Campania de vaccinare nu va sfârși pandemia, din punctul meu de vedere.”

Pierderile din turism au depășit 80 la sută. Mădălin e unul dintre antreprenorii care au simți asta pe propria piele. El speră ca vaccinul să rezolve ce a stricat carantina.

„Declarațiile președintelui sunt politice. Știm și noi ce este de făcut, știm că mediul privat are nevoie de susținere urgentă. Urgența pe care o vedem noi antreprenorii nu înseamnă același lucru și pentru guvernanții noștri. S-au promis foarte multe scheme de ajutor și nu s-a implementat nimic.” a spus Mădălin Mâncilă, antreprenor în turism.