• Comitetul de urgență al OMS a votat împotriva ideii unui certificat de vaccinare ca condiție pentru călătoriile internaționale.
  • Descoperirea unei noi mutații a Covid-19 în Brazilia îngrijorează totuși OMS.
  • Marea Britanie și-a închis frontierele vineri pentru sosirile din toate țările sud-americane, precum și din Portugalia.

Comitetul de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății a emis vineri, 15 ianuarie, recomandări în fața apariției unor variante mai contagioase ale coronavirusului, care ar putea provoca o nouă explozie a pandemiei care se apropie deja de două milioane a victimelor, transmite L’OBS.

În special, comitetul de urgență a votat împotriva ideii unui certificat de vaccinare ca condiție pentru călătoriile internaționale.

Descoperirea unei noi mutații a Covid-19 în Brazilia îngrijorează totuși OMS. Mai multe țări au luat deja măsuri. Marea Britanie și-a închis frontierele vineri pentru sosirile din toate țările sud-americane, precum și din Portugalia. La rândul său, Franța va prelungi masurile de stingere pe întreg teritoriul său sâmbătă de la ora 18:00 și va solicita călătorilor care doresc să intre dintr-o țară din afara Uniunii Europene să aiba un test negativ pentru Covid-19 înainte de a calatori.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Comitetul de urgență al OMS se întrunește în mod normal la fiecare trei luni, dar directorul general al organizației internaționale Tedros Adhanom Ghebreyesus i-a invitat joi pe membri, cu două săptămâni înainte de termen, să abordeze problema acestor evoluții recente ale virusului.