• Ambele vaccinuri folosite acum, în România, se bazează pe ARN mesager
  • Musta: Tehnologiile au avansat și permit dezvoltarea unui vaccin, în mai puțin de un an
  • În cazul vaccinului anti-COVID, etapele premergătoare aprobării au fost suprapuse

Campania de vaccinare de la noi a început de mai bine de o lună. Iar miturile despre vaccin încă nu au dispărut. Ba chiar apar altele noi.

Cel mai recent spune că serul afectează fertilitatea. Nimic mai fals, spune doctorul Virgil Musta. El a analizat toate studiile, atât despre vaccin, cât și despre substanțele de bază.

„Acest ARN care este introdus în organism, rămâne la nivelul fibrei musculare unde este injectat în organism. Nu este transmis și nu pătrunde în restul organismului. Din acest motiv nu apare în ovar, ca să poată influența fertilitatea”, spune medicul.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Tot de asta, ARN-ul nu ajunge nici în materialul genetic. Și uite așa, Musta spulberă încă un mit. Cel conform căruia serul anti-COVID îți modifică structura ADN. Iar dacă ai auzit că vaccinul conține celule din fetuși umani, să știi că nici asta nu e adevărat.

„Compoziția preparatului este precizată în prospect și conține o nanoparticulă de lipid ARN, un excipient pentru a favoriza absorbția, și sodiu și potasiu”, a mai spus Virgil Musta.