• Prinţesa Latifa, fiica „ostatică“ a şeicului Dubaiului, a făcut apel la poliţia din Marea Britanie să investigheze din nou răpirea surorii sale
  • Sora mai mare a prințesei Latifam prințesa Shamsa, a fost răpită de pe o stradă din Cambridge, în urmă cu mai bine de 20 de ani

Într-o scrisoare transmisă BBC, prințesa Latifa spune poliţiei din Cambridgeshire că prin redeschidea cazului răpirii surorii sale ar putea ajuta la eliberarea prinţesei Shamsa, care a fost răpită la ordinele tatălui lor.

În scrisoarea scrisă de mână, care a fost transmisă forţei din Cambridgeshire de către prietenii Latifei, miercuri, prințesa solicită măsuri pentru sora ei din partea autorităţilor britanice. A fost scrisă în 2019 în timp ce era ţinută captivă într-o „vilă ca o închisoare“.

„Tot ce vă cer… este să vă rog să acordaţi atenţie cazului ei pentru că i-ar putea oferi libertatea … ajutorul şi atenţia dumneavoastră asupra cazului ei ar putea să o elibereze. Are legături puternice cu Anglia, iubeşte cu adevărat Anglia, cele mai frumoase amintiri ale sale au fost din perioada petrecută acolo“, a scris prințesa Latifa. 

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Poliţia din Cambridgeshire a lansat pentru prima dată o investigaţie de răpire în 2001, după ce Shamsa a luat legătura cu un avocat imigrant, dar ancheta a intrat în impas, după ce anchetatorilor li s-a interzis să meargă în Dubai. Ulterior, o nouă revizuire a fost lansată după publicarea hotărârii Înaltei Curţi în 2020. Poliţia din Cambridgeshire a declarat că a primit scrisoarea de la Latifa și că textul „va fi considerat parte a revizuirii în curs“.

Shamsa are acum 39 de ani, dar nu a mai fost văzută în public de când avea 18 ani. Un judecător al Înaltei Curţi a decis în 2019 că şeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum şi-a răpit ambele fiice şi le-a ţinut ostatice împotriva voinţei lor.