• Joe Biden vede o greşeală în decizia eliminării măştilor de protecţie în Texas
  • Preşedintele american consideră măsura drept una „de tip Neanderthal”
  • De săptămâna viitoare, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie în Texas
  • În plus, afacerile vor fi redeschise la 100% din capacitate
  • Masca de protecţie nu mai e obligatorie nici în Michigan, Louisiana sau Mississippi

De săptămâna viitoare, în Texas, masca nu va mai fi obligatorie, iar autorităţile nu îi vor mai putea amenda pe cei care nu o poartă. Joe Biden vede această decizie ca pe o greșeală.

„Uitaţi, sper că toată lumea a realizat până acum, aceste măşti chiar fac diferenţa. Şi ultimul lucru, ultimul lucru de care avem nevoie este gândirea ,,neanderthaliană” că între timp totul este în regulă, scoate-ţi masca, uit-o”, a declarat preşedintele SUA.

Măsura nu este văzută cu ochi buni de toţi texanii: „Cred că trebuie să aşteptăm. Ar fi avut mai mult sens să mai aşteptăm măcar câteva luni, încă trei luni înainte de a elimina măştile”, spune o locuitoare din Texas.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Tot de săptămâna viitoare, în Texas vor fi ridicate toate restricţiile din economie, iar magazinele şi restaurantele vor fi deschise 100%.

Părerile antreprenorilor sunt împărţite: „Le voi cere tuturor clienţilor să poarte în continuare masca, şi dacă vor alege să nu o facă sau se vor certa cu mine, atunci le voi cere politicos să îşi ceară scuze”.