• O femeie din Japonia e bănuită că ar fi falsificat cardurile de prezență de la muncă
  • O companie din România nu mai calculează timpul petrecut la muncă al angajaților
  • Există aplicații de pontaj care le arată angajatorilor cât timp petreci la muncă

Sunt angajatori care pun accent pe timpul petrecut la muncă de salariații săi. O femeie din Japonia a avut și o scădere de salariu pentru greșeala pe care a făcut-o legată de programul de lucru.

Ea se ocupa de gestionarea prezenței angajaților la locul de muncă și
e bănuită că ar fi falsificat cardurile de prezență ale colegilor săi.

Fără monitorizare la muncă

O companie din România nu mai monitorizează timpul petrecut de angajații săi la muncă, din luna ianuarie.

Recomandări

ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU

Pe măsură ce a crescut compania veneau foarte multe cereri în cursul zilei pentru copilul de luat de la grădiniță, de ajuns la Primărie pentru nu știu ce documente. Și atunci am avut o discuție cu managerii de departamente și le-am propus să încercăm și varianța asta.
Fă ce vrei, organizează-ți viața cum vrei tu, ai autonomie să îți dezvolți lucrurile așa cum simți tu, la schimb, însă, trebuie să aduci rezultate.”, a explicat Adrian Dragomir, manager Termene.ro.

Ce spun angajații

Gina este specialist în resurse umane la compania lui Adrian. De când își face programul după bunul plac, se simte mai relaxată, are mai mult timp liber și lucrează în medie 6 ore pe zi.

Acum îmi pot permite luxul ăsta, să spun – Da, de la 2 la 3 vreau să intru și să văd un anumit curs, un anumit webinar și am timp să-mi fac și treaba. Eu am doi băieți cu școala online și am început să luăm masa împreună, pentru că am putut eu să-mi fac timp atunci când aveau ei pauze.”, a precizat Gina Petre, specialist HR.

Cum funcționează softul de pontaj

Adrian Dinu, antreprenor, a creat o un soft de pontaj care îi arată angajatorului cât timp petreci în online sau pe teren atunci când ești la muncă.

A lucrat cineva 7 ore și 38; 7 și 19 minute în interes de serviciu și 18 minute a fost în interes de personal. Inclusiv câte taste a apăsat. Există și opțiunea să ai capturi de ecran. Sunt luate o data pe oră, complet aleatoriu și poți să captezi ce a făcut omul.”, a mai explicat Adrian Dinu, fondator Creasoft.