• O femeie a fost refuzată la vaccinare, deși avea programare
  • Medicii i-au spus că este singura persoană programată în respectiva zi și nu vor deschide o doză doar pentru ea

Dintr-o eroare de comunicare o femeie a rămas fără vaccin. Aceasta a fost anunțată când a ajuns la centrul de vaccinare că doza care trebuia să i se administreze nu mai este disponibilă și trebuie să meargă în altă localitate, scrie Digi24.

Femeia era programată pentru cea de-a doua doză de vaccin la centrul din orașul Baia de Aramă, marţi, puţin după ora prânzului. Când a ajuns la vaccinare, i s-a spus că este singura persoană programată în respectiva zi și nu vor deschide o doză doar pentru ea, pentru că ar rămâne alte patru vaccinuri nefolosite.

Acesta a fost motivul pentru care a fost redirecționată către un centru de vaccinare aflat la 60 de km depărtare, la Strehaia, unde nu a fost găsită în baza de date, așa că a fost nevoită să plece nevaccinată.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
OZEMPIC E OUT
CUM STĂM LA ECONOMIE?
ROMÂNIA ÎMBĂTRÂNEȘTE

Mama mea a fost repartizată către centrul din orașul Strehaia, am ajuns în data de 16 martie la centrul din Strehaia, la 2 fără 10. În momentul acela, mama mea a completat formularele propriu-zise, după care asistentele de acolo nu au identificat-o în baza de date“, a povestit fiul femeii pentru sursa citată.

Potrivit procedurii, reprezentanţii centrului de vaccinare din Baia de Aramă ar fi trebuit să îi anunţe pe cei de la Strehaia că va veni o persoană la ei pentru rapel. După spusele lor, aceștia au informat centrul pe grupul lor intern de Whatsapp. Însă, în realitate, „dintr-o eroare de comunicare cu medicul coordonator nu a putut fi vaccinată în acea zi“.

Dintr-o eroare de comunicare cu medicul coordonator nu a putut fi vaccinată în acea zi. DSP a făcut toate demersurile pentru persoana în cauză, de a fi vaccinată, ori în cursul zilei de azi, ori cel târziu în cursul zilei de mâine, la un centru de vaccinare din Drobeta-Turnu Severin“, a explicat Codruța Vochescu, purtător de cuvânt DSP Mehedinți.