• Prim-ministrul slovac Igor Matovic şi-a dat demisia în urma unei crize politice
  • Premierul ar fi făcut un acord secret de cumpărare a vaccinului Sputnik V
  • Noul premier al ţării este Eduard Heger, fost ministru de finanţe şi viceprim-ministru

Primul guvern prăbuşit din cauza proasteigestionări a pandemiei este cel al Slovaciei. Prim-ministrul Igor Matovic şi guvernul său şi-au dat demisia ieri. Asta după ce un acord secret de cumpărare a vaccinului rusesc Sputnik V a declanşat o criză politică.

„Aş vrea să vă mulţumesc tuturor. Vă rog să iertaţi greşelile pe care le-am făcut. Nu vă faceţi griji. Totul va fi bine. Puteţi avea încredere în Edo (Eduard Heger)”, a spus Igor Matovic, fostul premier al Slovaciei.

Preşedintele ţării, Zuzana Caputova, a acceptat demisia prim-ministrului şi i-a cerut lui Eduard Heger să formeze un nou guvern. El face parte tot din partidul fostului premier, partidul Oamenilor Obişnuiţi.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Igor, vreau să spun, îţi mulţumesc că ai făcut acest gest, care este complet fără precedent în politica slovacă. Nu îţi dai demisia din cauza crimelor sau a corupţiei. Faci acest lucru pentru a restabili pacea, pentru a aduce speranţă şi pentru a face din Slovacia o ţară în care merită să trăieşti”, a spus Eduard Heger, noul premier al Slovaciei, la ceremonia de învestire.

Heger a ocupat funcţia de ministrude finanţe şi cea de viceprim-ministru în guvernul aflat în funcţie.