• Românii se pot vaccina cu AstraZeneca fără programare.
  • În județul Timiș sunt 9 centre de vaccinare cu AstraZeneca.
  • În ultimele 24 ore, în Timiș au fost administrate 600 doze AstraZeneca.
  • Numărul celor care optează pentru AstraZeneca e mic.
  • Românii preferă vaccinurile Pfizer și Moderna.
  • Unele centre apar pe platforma vaccin.live cu locuri libere.

5 milioane până la 1 iunie, 10 milioane de români vaccinați până în august – e obiectivul cel puțin îndrăzneț al premierului Cîțu. A dat drumul vaccinării cu AstraZeneca fără programare. Doar că…în centrele în care se administrează serul dezvoltat la Oxford mai mult bate vântul.

Românii merg spre Pfizer și Moderna. Doar 1.500 din cei 50 de mii care au mers azi la vaccinare pentru prima doză au făcut AstraZeneca. Ceva mai multă încredere au avut oamenii care au trecut deja prin prima injecție – 8.500 s-au prezentat și la rapelul cu serul britanic!

La un centru din Timișoara, de exemplu, medicii au avut până la prânz doar două vizite! Premierul spune că le-ar putea converti în centre Pfizer.

Florin Cîțu, premierul României: „Aș vrea să vă anunț că începem să avem exact dozele pe care le anunțam. acum trebuie să vina lumea. Vom transforma mai multe centre astrazeneca în pfizer și vom permite companiilor să aibă centre de vaccinare. dar în perioada următoare…am ajuns acum la capacitate de 115 mii de doze. vom ajunge pe 20 la 120 de mii de doze. avem dozele, avem centre. romanii, daca vor să revenim la normal, trebuie să se vaccineze.”

Recomandări

CĂLĂTORII DE LUX
NEW MOVIE
TURCIA VREA APĂRARE
CHINA ÎȘI STIMULEAZĂ ECONOMIA
DECES LA BORD
LICITAȚIE PENTRU FRIENDS

Ștefan Stanciu, coordonator – Centru de Vaccinare AstraZeneca: „Profită, din păcate nu în număr aşa de mare. În cursul dimineţii am avut două persoane care s-au prezentat pentru vaccin şi au fost înregistrate direct, în centru. Probabil că încă nu au câştigat încrederea în acest vaccin şi încă există o reticenţă la acest vaccin.”

Nu la fel stau lucrurile și la centrele care au primit Pfizer ori Moderna. Deși unele figurează pe platforma neoficială VACCIN LIVE cu locuri libere, ele nu sunt chiar atât de libere pe cât spune site-ul. Șefii centrelor spun că cererea rămâne constantă, la fel și administrarea dozelor.

Stoican Liliana, medic coordonator Centru de Vaccinare Pfizer, Drobeta Turnu Severin: „În funcție de numărul celor care nu se prezintă, noi vom lua din lista de așteptare și se vor consuma toate dozele până la sfârșitul zilei. Nu mai sunt locuri libere. Din câte știu eu de la pacienți, numărul celor care sunt pe listele de așteptare depășesc 1500, chiar mai mult.”


Sunt informații eronate. Eu v-am spus exact cum stăm. La nivelul județului nostru, numărul celor care așteaptă….sunt deja peste o mie.

Mihaela Stanciu, pacientă: “Pe lista de așteptare, cred că sunt trei săptămâni, cam așa. Și din momentul când am fost programați, cred că 4-5 zile.”

În schimb, la Berlin, cancelarul german Angela Merkel a trecut astăzi chiar prin cel mai hulit vaccin. A făcut AstraZeneca!