• Standard & Poor’s a îmbunătăţit perspectiva de la „negativ” la „stabil” aferentă ratingului acordat României
  • Instabilitatea politică din România afectează mediul de afaceri din ţară
  • 10.000 de euro/minut a fost costul lockdownului din România în 2020
  • Costul pandemiei în Suedia, la jumătate faţă de cel din România, potrivit calculelor Aleph News

Guvernul Cîţu a scăpat de retrogradare. O agenţie americană a îmbunătăţit perspectiva de rating a României, de la negativ, la stabil. De asemenea, agenţia de rating vede o creştere economică de 5% pentru România în acest an.

„Iar efectul cel mai important pe care îl văd eu denotă pentru posibilii investitori străini faptul că România este o țară stabilă, o țară unde poți să faci investiții”, susține Adrian Bența, consultant fiscal.

„Dacă venim cu un deficit public de la 9,8 și-l coborâm undeva la 7,2 este o realizare în sine foarte bună”, a spus Adrian Mitroim analist economic.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Astfel, premierul Florin Cîțu a găsit un alt prilej de laudă. Pe care o împarte, de această dată, cu firmele private din România.

„Eroii din economia românească, mai ales în această perioadă dificilă, sunt din puctul meu de vedere companiile private, antreprenorii. Ei sunt cei care au dus greul și cu care m-am consultat de foarte multe ori pentru a lua cele mai bune decizii”, a spus premierul Cîțu.

Antreprenorii din România nu văd, însă, partea deciziilor bune cu care se laudă guvernanții.

„Vrem ca Guvernul să fie într-adevăr un serviciu, guvernarea să fie un serviciu pentru mediul de afaceri și nu o durere de cap și întotdeauna o surpriză de la care tot timpul să te aștepți la lucruri neplăcute”, susține Florin Pogonaru, președintele AOAR.

„Nu este foarte plăcut ca oamenii politici să se gândească numai și numai din interesul lor personal sau de partid ca să își facă ei o imagine și restul nu contează. Oricare ar fi condiţiile pe care ni le puneţi, nu le schimbaţi de fiecare dată. Sau ce rost are atâta instabilitate? Gândiţi-va de 10 ori şi tăiaţi o dată”, a spus Dumitru Toșa, vicepreședinte operațional Zarea București.