• Președintele Academiei Naționale de Medicină din Venezuela spune că ar putea dura până la 10 ani până când țara va fi complet vaccinată
  • Potrivit Reuters, Venezuela a vaccinat aproximativ 1% din totalul populației de 30 de milioane
  • Guvernul din Venezuela nu a oferit numărul persoanelor vaccinate

Ar putea dura până la 10 ani până când populația din Venezuela va fi complet vaccinată, a declarat luni președintele Academiei Naționale de Medicină, relatează The Guardian. Asta din cauza vitezei lente de vaccinare în țară.

Venezuela, cu aproximativ 30 de milioane de locuitori, a primit 1,4 milioane de doze de vaccin din China și Rusia, potrivit Ministerului Sănătății. Autoritățile speră să primească alte doze, suficiente pentru aproximativ 5 milioane de persoane, prin sistemul Covax al Organizației Mondiale a Sănătății.

Guvernul din Venezuela nu a anunțat încă numărul persoanelor vaccinate. Țara din America de Sud a administrat cel puțin 250.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, mai puțin de 1% din populație primind o primă doză, potrivit Reuters.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

De când au fost anunțate primele infectări cu SARS-CoV-2 în martie 2020, autoritățile au înregistrat 215.301 de cazuri și 2.396 de decese cauzate de COVID-1.

Dar dr. Enrique López-Loyo, președintele Academiei Naționale de Medicină din Venezuela, a declarat că specialiștii din instituție și studiile internaționale sugerează că cifrele oficiale ar trebui să fie înmulțite cu opt sau 10, din cauza ratei reduse de testare a țării. Până la sfârșitul anului 2020, se făceau în fiecare zi între 2.500 și 3.000 de teste în Venezuela, a spus López-Loyo, comparând datele cu alte țări din America de Sud, cum ar fi Chile sau Columbia, unde au fost raportate aproximativ 30.000 – 50.000 de teste zilnice.

Enrizue López-Loyo a subliniat că vaccinarea este cel mai bun mod de a controla pandemia. „Cu această viteză [de vaccinare] pe care o avem… ar putea dura până la 10 ani să ne vaccinăm”, a spus López-Loyo.