• „Ciuperca neagră” a fost declarată epidemie în statul indian Rajasthan.
  • Medicii spun că utilizarea steroizilor în tratamentul pacienților cu COVID-19 ar putea slăbi sistemul imunitar al pacienților deja bolnavi, ceea ce ar putea duce la apariția infecției.
  • „Ciuperca neagră”, infecția care desfigurează pacienții COVID din India, a fost confirmată și în Rusia, în această săptămână.

În Rajasthan, cel mai mare stat al Indiei, au fost confirmați până acum aproximativ 100 de pacienți cu ciuperca neagră. Potrivit experților, persoanele cu diabet zaharat sunt mai predispuse la contractarea acestei infecții rare, scrie indianexpress.com.

Mucormicoza (ciuperca neagră), care afectează în principal persoanele care se recuperează după infectarea cu COVID, a fost declarată epidemie în Rajasthan, au anunțat miercuri autoritățile locale.

În prezent, statul are în jur de 100 de pacienți cu ciuperca neagră și a fost făcută o secție separată la Spitalul Sawai Man Singh (SMS) din Jaipur pentru tratamentul acestora.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Citește și O femeie testată pozitiv cu COVID s-a trezit cu câteva momente înainte de a fi incinerată. Reacția familiei

Mucormicoza a fost notificată ca o epidemie și o boală cu notificare obligatorie în stat în conformitate cu legea privind epidemiile din Rajasthan, potrivit unei notificări emise de secretarul principal de sănătate al statului, Akhil Arora.

El a spus că măsura a fost luată pentru a asigura un tratament integrat și coordonat al ciupercii negre și al coronavirusului.

Potrivit experților, persoanele cu diabet sunt mai predispuse la contractarea infecției cu ciuperca neagră.