- Aproximativ 67% dintre angajații părinți au observat stări de frustrare și anxietate la copii în ultimul an
- Andrei: Cu părinții mă văd în fiecare zi, dar parcă nu mai stăm așa mult împreună
- În jur de 42% dintre copii petrec între 2-5 ore zilnic în fața ecranelor, în afara orelor de școală
Munca de acasă a venit ca o salvare pentru părinții care nu aveau cu cine să își lase copilul. Dar a venit și cu unele dezavantaje.
Advertisment
Aproximativ 67% dintre părinții angajații au observat stări de frustrare și anxietate la copii în ultimul an, conform unui sondaj recent. În pandemie, Eugenia a lucrat mai mult de acasă. Uite cum i-a afectat asta relația cu cel mic.
„Nu pot spune că este o perioadă normală și benefică. E foarte important să fii prezent pentru copil, nu prezent fizic, ci prezent în a-l asculta, a-l înțelege, a fi acolo cu el”, a povestit Eugenia Deaconu, părinte.
Recomandări
Și părinții lui Andrei au lucrat de acasă în pandemie. Au încercat să își împartă timpul, dar programul lor era diferit. Acum, în vacanță, el petrece mai mult timp pe device-uri.
„Cu părinții mă văd în fiecare zi, dar, totuși, parcă nu mai stăm așa mult împreună, chiar dacă suntem acasă, că nu știm când avem timp, nu știm ce program avem, când avem școală, servicu”, a spus Andrei Roman, elev.
42% dintre copii petrec între 2-5 ore zilnic în fața ecranelor, în afara orelor de școală. Livia Vlad este educator parental. Ea îți propune separarea timpului dintre muncă și copil. Iar, în așteptarea păințiilor, copilul ar trebui să desfășoare activități pentru dezvoltarea lui.
„Dacă poate părintele să ofere orice alte activități creative este cel mai potrivit mai ales pentru copiii de până în clasa a-4-a, nivel preșcolar și primar, activitățile creative de orice gen: decupare, colorare, mișcare în aer liber, e cea mai importantă mișcarea în aer liber”, a explicat Livia Vlad, educator parental.
Partenerii noștri