• PNRR-ul are la noi, deja, efecte. Șeful de la Finanțe anunță că scutirile de impozit din IT, cercetare și construcții vor dispărea. Reprezintă 3% din PIB, spune el. Și e prea mult.
    În plus, dispariția facilităților fiscale am promis-o ca reformă la Comisia Europeană, să ne aprobe PNRR-ul.
  • Proprietarii de restaurante cer ajutorul Guvernului. Vânzările au scăzut cu 39% în anul 2020, iar anul acesta, din pricina restricțiilor, industria ospitalității
    va înregistra încasări la fel de mici.
  • Pe scena politică nu e liniște. PNL nu va mai negocia cu USR PLUS, dacă votează o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. E precizarea lui Cîțu ca răspuns la întrebarea:
    mai avem sau nu Coaliție de guvernare.
  • Croații pot intra de acum în Statele Unite, fără viză. Au fost incluși în programul Visa Waiver. pentru că au îndeplinit toate criteriile tehnice. Noi suntem departe de a scăpa de vize. 10% dintre noi, care aplică pentru viză sunt refuzați. Ca să fie ridicate vizele, procentajul trebuie să fie mai mic de 3%.
  • Barilul de petrol a trecut de 80 de dolari, pentru prima dată în ultimii 3 ani. Cumulat cu prețurile crescute ale energiei, spun analiștii, acest record va cântări greu în revenirea economică după pandemie.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
LIBERTATEA PRESEI, O NECESITATE PENTRU SOCIETATE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE