• Un studiu realizat de site-ul Numbeo arată că cel mai accesibil oraș european e București.
  • În clasamentul orașelor accesibile se află pe podium și Chișinău, respectiv San Marino.
  • E. Duca: Capitala are un raport preț/calitate atractiv mai ales pentru tineri.

Bucureștiul este desemnat cel mai accesibil oraș european, conform datelor colectate de site-ul de costuri de trai Numbeo. Acest lucru înseamnă că orașul oferă locuitorilor săi o viață mai accesibilă, în comparație cu alte capitale europene.

Bucureștiul este recunoscut pentru prețurile sale mai scăzute la locuințe, transport și alimente, ceea ce îl face atrăgător pentru cei care caută un echilibru între calitatea vieții și costurile asociate cu aceasta.

Este Bucureștiul orașul ideal în care să trăiești din punct de vedere al raportului calitate/preț?

„Nu putem să spunem că este orașul ideal, pentru că pretențiile și așteptările fiecărui cetățean al orașului sunt diferite, însă din perspectiva costurilor și comparativ cu ceea ce se întâmplă în alte state europene, într-adevăr, costul vieții este ceva mai redus în România și, implicit și în București”, a explicat Emilian Duca, analist financiar, pentru Aleph News.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL

„Ar trebui mai multă atenție legată față de transportul public și de traficul din oraș, pentru că acesta este unul dintre factorii principali de disconfort în România și în al doilea rând ar trebui mai multă grijă în ceea ce privește posibilitățile de petrecere a timpului liber, invvestiții mai mari în zona de parcuri, de școli, teatre și așa mai departe. Toate aceste atracții culturale trebuie bine puse în valoare”, a adăugat Emilian Duca.

Citește și