Avem o armă în plus în lupta împotriva pandemiei! Compania americană farmaceutică Merk cere agenției medicamentului din Statele Unite să îi autorizeze o pilulă anti-COVID: Molnupiravir.

Studiile făcute de Merk spun că medicamentul reduce la jumătate pericolul de deces sau internare pentru bolnavii cu formă ușoară sau medie.

Octavian Jurma, medic cercetător, a discutat despre acest medicament la emisiunea ȘTIU de aseară, cu Irina Ursu și Bogdan Hofbauer.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

„Din păcate Molnupiravir e o formă care se poate administra oral și e un antiviral și se aplică atunci când boala se produce prin multiplicarea virusului. Atunci boala nu e severă. Organismul poate să elimine virusul dar de la vârste foarte înaintate organismul se comportă excesiv după ce a eliminat virusul. El se dă în faza a doua a bolii pentru că el inhibă virsul. Toate medicamentele, dacă nu le iei la timp, mergi la spital și le iei când nu te ajută. Sunt o soluție de avarie, doar pentru planul 2. Diplomația e vaccinul, când nu ai încotro și deja e prea târziu că nu ai prevenit mergi pe antivirale. 95% din cei care se infectează transmit virusul și îl transmit și la persoane vulnerabile. Medicina modernă e atât de scumpă încât nici miliardarii nu și-o permit. Producerea lor necesită foarte multe studii finanțate cu milioane. E atât de costisitoare medicina modernă. Fiecare trebuie să plătească 10% nu e util dar e echitabil. Nu există privilegiați în fața provocărilor pe care le întâmpină medicina”, a declarat Octavian Jurma.