• Un consilier local din orașul Făurei, fost candidat ProRomania la fotoliul de primar al orașului, a cerut ordin de protecție împotriva soției, scrie ziarul De Brăila.
  • Gabriel Grigore Mocanu susține că soția sa, în stare de ebrietate, l-a bătut pentru că a refuzat să bea cu ea.
  • Judecător: „Rămânerea femeii în proximitatea bărbatului reprezintă un pericol pentru integritatea psihică și fizică a acestuia”.

Gabriel Grigore Mocanu susține că într-o zi în care și-a găsit copilul singur acasă când mama trebuia să fie cu el, femeia, care s-ar fi aflat în stare de ebrietate, a intrat pe ușa, cerându-i să bea împreună. Pentru că a a fost refuzată, soția lui Mocanu s-ar fi dezlănțuit. Potrivit De Brăila, episodul violent a avut loc pe 13 octombrie, politicianul apelând 112 și cerând ajutorul polițiștilor.

„A început să-l lovească cu palmele, pumnii, cu un pahar în zona fetei, gâtului, abdomenului. În urmă acestor lovituri, i-au rămas leziuni. Reclamantul arată că și în trecut s-au mai întâmplat astfel de episoade pe fondul consumului de alcool de către soția să”, potrivit documentului obținut de sursa citată.

Mocanu a mai arătat că a părăsit locuința din cauza stării de temere pe care soția i-a creat-o, subliniind că partenera de viață devine violentă atunci când consumă alcool.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

De cealaltă parte, femeia a negat tot ce a afirmat consilierul local din Făurei, acuzând în față instanței că „soțul sau o bate, dar nu a vrut să-l facă de ras”. Când a fost întrebată despre leziunile suferite de bărbat, această a menționat doar faptul că s-a apărat. Totuși, instanța nu a crezut-o.

Mai mult decât atât, judecătorul a apreciat că „rămânerea intimatei în proximitatea victimei prezintă un pericol pentru integritatea psihică și fizică a acesteia, existând suficiente indicii că intimată ar putea săvârși noi acte de violență”.

Femeia a atacat cu apel decizia Judecătoriei Făurei.