• Surse guvernamentale ucrainene informează că armata rusă a lăsat unități militare în regiunea de frontieră cu țara vecină după mai multe manevre.
  • Ministerul Apărării de la Kiev a menționat 90.000 de soldați ruși.
  • Kremlinul neagă informațiile legate de suplimentarea efectivelor militare.

Administraţia de la Kiev a anunţat, miercuri, că Rusia a mobilizat aproximativ 90.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, deşi luni minimizase avertismentele unor oficiali de la Washington privind prezenţa militară rusă.

Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat miercuri că Rusia a lăsat 90.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei după efectuarea unor exerciţii în ultimele săptămâni. „Trebuie notat că Federaţia Rusă a recurs periodic la practica transferării şi acumulării de unităţi militare pentru a întreţine tensiunile în regiune şi a menţine presiunile politice asupra statelor vecine”, a comunicat Ministerul Apărării de la Kiev.

Conform cotidianului The Washington Post, Administraţia de la Washington a depistat în ultimele zile suplimentarea efectivelor militare ruse în apropierea frontierelor Ucrainei.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI

Administraţia de la Kiev transmisese luni că nu a observat manevre militare neobişnuite în apropierea frontierelor.

Kremlinul a negat informaţiile privind suplimentarea efectivelor militare, catalogându-le drept „false”.

Potrivit site-ului Politico.com, imaginile surprinse de sateliţi comerciali confirmă că Rusia mobilizează trupe şi echipamente militare în apropierea frontierelor Ucrainei.

„Alianţa Nord-Atlantică este vigilentă şi monitorizează constant mişcările forţelor militare ruse. Este important să existe transparenţă şi să fie evitate interpretările greşite”, a afirmat marţi un oficial NATO