• De astăzi a fost pusă în circulație și prima bancnotă pe care este prezentă o personalitate feminină. Chipul Ecaterinei Teodoroiu apare pe bancnota de 20 de lei
  • Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se gândește serios la impunerea vaccinării în întreaga Uniune Europeană. Ea a subliniat, însă, că va rămâne la latitudinea guvernelor statelor membre dacă vor adopta sau nu această măsură.
  • Maratonul de vaccinare deschis în această dimineață, de la ora 8:00, se va încheia joi, 2 decembrie, la ora 16:00. 6 spitale ale MApN din Iași, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Brașov și Timișoara sunt la dispoziția tuturor celor care vor să se vaccineze anti-covid.
    În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.141 de cazuri noi. Sunt și 89 de decese, dintre care 10 anterioare. Incidența în București a scăzut până la 1.78 la mie.
  • Prognoza de creștere globală este de 6,7% în acest an și de 4,8% în 2022. Șomajul va scădea în 2021 la 14,6% de la 16,3% anul trecut, iar anul viitor va ajunge la 12,9%, anunță OECD în raportul prezentat azi privind perspectivele economiilor globale.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE