• Dintre nostalgici, majoritatea (82%) au între 46 și 60 de ani, arată sondajul.
  • În rândul persoanelor de peste 60 de ani, acest procent este de 76%.
  • În ceea ce-i privește pe tinerii născuți după căderea imperiului sovietic, doar 28% dintre ei regretă dispariția acestuia.
  • 52% dintre ruși au declarat că își doresc refacerea Uniunii Sovietice.

Aproape două treimi dintre ruși (62%) regretă dizolvarea Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice (URSS), care în luna decembrie a acestui an a împlinit 30 de ani, potrivit unui sondaj publicat astăzi de centrul de opinie publică FOM.

Dintre nostalgici, majoritatea (82%) au între 46 și 60 de ani, arată sondajul. În rândul persoanelor de peste 60 de ani, acest procent este de 76%. În ceea ce-i privește pe tinerii născuți după căderea imperiului sovietic, doar 28% dintre ei regretă dispariția acestuia. 52% dintre ruși au declarat că își doresc refacerea Uniunii Sovietice.

În ceea ce privește tinerii născuți după căderea imperiului sovietic, doar 28% dintre ei regretă dispariția acestuia. 52% dintre ruși au declarat că își doresc refacerea Uniunii Sovietice.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Președintele rus, Vladimir Putin, a calificat din nou, în luna decembrie a acestui an, dizolvarea URSS drept o „tragedie”. „Pentru mine, ca și pentru majoritatea cetățenilor, a fost o tragedie”, a declarat șeful de la Kremlin într-un interviu. În același timp, liderul rus a declarat în repetate rânduri că nu are planuri de a reînvia Uniunea Sovietică, deoarece este „imposibil și lipsit de sens”.