• Vremea rămâne și azi capricioasă. Avertizarea de cod galben de ploi şi ninsori pentru 12 judeţe e valabilă până pe 28 decembrie. Munții Apuseni sunt sub cod galben de ninsori și viscol.
  • În acest weekend, peste 7.000 de zboruri au fost anulate și 10.000 amânate, la nivel global, din cauza variantei Omicron, arată un bilanţ Flight Aware.
  • Iar Creta a fost zguduită. La propriu. Un cutremur cu magnitudine 5,4 s-a produs duminică în largul insulei grecești Creta. Momentan nu au fost raportate victime sau pagube, potrivit Institutului Geologic al țării.
  • Autoritățile sanitare din Israel au autorizat pastila Pax-lovid, produsă de compania Pfizer, pentru tratarea coronavirusului. Zeci de mii de doze vor fi administrate pacienților cu forme ușoare și moderate. Tratamentul reduce spitalizarea și riscul de deces în 89% dintre cazuri. Reprezentanții Pfizer spun că eficiența pastilei nu ar trebui să fie afectată de nouă variantă Omicron.
  • Mii de susținători ai industriei culturale au ieșit în stradă și au manifestat împotriva noii decizii. Guvernul din Belgia a decis să închidă sălile de teatru și cinematografele, pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu tulpina omicron.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE