• În 2019, 1 din 3 persoane din Uniunea Europeană a raportat că nu consumă zilnic niciun fruct sau legume.
  • Dintre statele membre ale UE, cel mai mare aport zilnic de 5 porții sau mai mult a fost raportat în Irlanda.
  • Cel mai mic aport zilnic a fost găsit în România, unde doar 2% din populație a consumat cel puțin 5 porții de fructe și legume.

În 2019, 1 din 3 persoane din Uniunea Europeană a raportat că nu consumă zilnic niciun fruct sau legumă și doar 12% din populație a consumat zilnic cele 5 sau mai multe porții recomandate. În medie, peste jumătate din populația Uniunii a declarat că mănâncă între 1 și 4 porții de fructe și legume pe zi.

Cel mai mic aport zilnic a fost găsit în România, unde doar 2% din populație a consumat cel puțin 5 porții de fructe și legume, urmate de Bulgaria și Slovenia (ambele 5%) și Austria (6%).

Dintre statele membre ale UE, cel mai mare aport zilnic de 5 porții sau mai mult a fost raportat în Irlanda (33% din populație), Țările de Jos (30%), Danemarca (23%) și Franța (20%).

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD

În întreaga UE, femeile arată considerabil mai multă percepție nutrițională decât bărbații, potrivit datelor. În medie, 58% dintre femei au raportat că au mâncat 1 până la 4 porții, comparativ cu 51% pentru bărbați. Același lucru a fost valabil și pentru un aport zilnic de 5 porții sau mai mult (15% față de 10%).

Sondajul a arătat, de asemenea, că mai mulți bărbați decât femei au raportat că au sărit cu totul peste aportul de fructe și legume (39% față de 27%), conform raportului Eurostat.