• Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a spus că, în decursul anului trecut, 350 de femei au cerut ajutorul autorităților, după ce au fost hărțuite fie acasă, fie la serviciu.
  • Conform ministrului, consolidarea cadrului legislativ și implementarea legislației sunt fundamentale pentru eliminarea violenței și a hărțuirii la locul de muncă.
  • Gabriela Firea a spus că susține eliminarea discriminării și a hărțuirii din lumea muncii.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a spus că, în decursul anului trecut, 350 de femei hărțuite au cerut ajutorul autorităților. Decizia a fost luată, după ce hărțuirea a avut loc acasă sau la serviciu.

350 de femei au fost hărțuite anul trecut acasă sau la serviciu. Sunt doar femeile care nu au mai tăcut și au cerut ajutor autorităților. Dar sunt multe femei care îndură astfel de abuzuri și nu spun nimic de frică sau din neîncredere. Trebuie să spunem stop hărţuirii şi violenței la locul de muncă!”, a scris sâmbătă, pe Facebook, Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a anunțat că susține necesitatea semnării și ratificării, în cel mai scurt timp posibil, a Convenției nr. 190 a Organizației Internaționale a Muncii, pentru eliminarea discriminării și a hărțuirii din lumea muncii și a Recomandării nr. 206.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Ce măsuri a luat Gabriela Firea pentru combaterea hărțuirii

Am discutat toate aceste aspecte cu liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, încă din luna ianuarie. Colegii mei, specialiști din Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse sunt pregătiți să se implice în elaborarea proiectului de Lege privind ratificarea Convenției, după semnarea acesteia.

Consider că, indiferent de domeniul în care lucrăm, de poziția pe care o ocupăm, avem dreptul la un loc de muncă sigur și sănătos! Nu doar abuzul fizic și verbal este intolerabil, ci și riscurile psihosociale și practicile de muncă abuzive”, susține Gabriela Firea.

Conform ministrului, consolidarea cadrului legislativ și implementarea legislației sunt fundamentale pentru eliminarea violenței și a hărțuirii la locul de muncă.