• În timp ce Regina Elisabeta are virusul, premierul britanic oficializează sfârşitul obligaţiei de autoizolare prin lege: „Le cerem oamenilor să fie responsabili”.
  • Şeful Guvernului este criticat: „Această decizie ne va lăsa vulnerabili”.
  • Pe 23 februarie 2020, lumea primea informaţii de la Wuhan că a început pandemia.

Boris Johnson a anunțat că „de pe 24 februarie, toate restricţiile vor fi oprite în Regatul Unit”. În timp ce Regina Elisabeta are virusul, premierul britanic oficializează sfârşitul obligaţiei de autoizolare prin lege: „Le cerem oamenilor să fie responsabili”. Şeful Guvernului este criticat: „Această decizie ne va lăsa vulnerabili”. Pe 23 februarie 2020, lumea primea informaţii de la Wuhan că a început pandemia.

Premierul britanic Boris Johnson a oficializat în Camera Comunelor încetarea tuturor restricţii Covid aflate în vigoare prin lege în Anglia, inclusiv încetarea obligaţiei de izolare a persoanelor infectate. Astfel, Covid va fi tratat precum o gripă.

S-a anunţat şi revocarea treptată a distribuţiei gratuite a testelor antigene. „Vârful lui Omicron a fost depăşit”, a subliniat Boris Johnson. „Oamenilor li se va cere să-şi exercite responsabilitatea personală. Am atins un nivel suficient de imunizare”.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK

Decizia nu i-a plăcut deloc liderului laburist Keir Starmer, care, în cursul dezbaterii din Camera Comunelor, l-a definit pe Johnson ca pe liderul unui „guvern paralizat de haos şi incompetenţă”. Abordarea aleasă de premier „ne va lăsa vulnerabili” în faţa unor noi variante sau a unei reluări a infecţiilor, este avertizarea lui Starmer.

Având în vedere că „pandemia nu s-a încheiat încă”, aşa cum confirmă printre altele situaţia Reginei Elisabeta, Johnson a insistat asupra perspectivei de a putea „trăi cu COVID”.

Lumea marchează miercuri, pe 23februarie 2020, startul pandemiei, despre care se ştie că a pornit dintr-o piaţă din Wuhan. După o lună şi ceva, Europa intra în izolare, cu străzi pustii, toată lumea „inventând” o nouă viaţă, în închisoare.