- Din cauza războiului care continuă în Ucraina, în ciuda sancțiunilor impuse Rusiei, Marea Britanie și UK au luat o decizie radicală.
- Prețul petrolului a crescut considerabil și se estimează o creștere și mai mare până la finele acestui an.
- SUA și Marea Britanie erau dependente de petrolul rusesc în foarte mică măsură.
Războiul pornit de către Rusia împotriva Ucrainei a făcut un număr considerabil de țări să ia măsuri împotriva acesteia și, printre cele care au luat cele mai dure măsuri, se numără și SUA. Statele au impus interdicții în ceea ce privește importurile de petrol, gaze naturale și cărbune.
Advertisment
Prin urmare, prețul petrolului Brent a ajuns la 130 de dolari pe baril. Cu toate acestea, analiștii JPMorgan preconizează că prețul petrolului va ajunge la 185 de dolari până la finele anului curent, în cazul în care războiul dintre Rusia și Ucraina nu se va încheia prea curând.
Țările care au fost cele mai vocale în ceea ce privește folosirea petrolului rusesc sunt Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, ambele folosind aproximativ 1% din totalul necesar pentru aprovizionarea statelor, conform MSN.
Recomandări
Și aliații europeni discută interzicerea importurilor petrolului rusesc, nu doar SUA
Și aliații europeni analizează posibilitatea de a interzice importurile de petrol rusesc, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken, iar Casa Albă s-a coordonat cu principalele comisii ale Congresului care avansează cu propria interdicție.
Europa se bazează pe Rusia pentru țiței și pentru gaze naturale, dar a devenit mai deschisă la ideea de a interzice produsele rusești, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu discuțiile.
Între timp, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a declarat, de asemenea, într-o scrisoare, că această cameră „explorează” o legislație pentru a interzice importul de petrol rusesc și că, mai mult decât atât, Congresul intenționează să promulge un ajutor de 10 miliarde de dolari pentru Ucraina, ca răspuns la invazia militară a Moscovei în țara vecină.
Partenerii noștri