• SUA consideră că oficialii de la Kremlin nu au o dorinţă clară de a negocia pentru obţinerea păcii.
  • Putin încă mai crede într-o victorie pe teren şi nu este interesat de negociere.
  • În prezent, doar europeniii încearcă să relanseze dialogul. 

SUA consideră că oficialii de la Kremlin și președintele Putin nu au o dorinţă clară de a negocia pentru obţinerea păcii, fiind convinşi că pot obţine victoria pe teren.

Odată cu summitul Ramstein începe o nouă fază în managementul războiului din Ucraina. După cum a spus secretarul Apărării, Lloyd Austin, „nu mai este timp de pierdut”.

Politica americană susţine în unanimitate această linie, aşa cum s-a văzut marţi, 26 aprilie, la audierea secretarului de stat, Antony Blinken, în faţa Comisiei pentru Afaceri Externe a Senatului. Toţi parlamentarii, democraţi şi republicani, au încurajat administraţia să-i trimită lui Zelenski armele de care are nevoie. Singura excepţie a fost senatorul republican-independent Rand Paul care susţine că situaţia militară ar putea scăpa periculos de sub control.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

O mare parte a opiniei publice americane, în jur de 70% conform sondajelor, este în favoarea schimbării de ritm dorită de Joe Biden. Totuşi, Putin încă mai crede într-o victorie pe teren şi nu este interesat de negociere.

Consilierii lui Zelenski criticaseră deschis misiunea secretarului ONU. Delegaţia SUA la ONU, condusă de ambasadorul Linda Thomas-Greenfield, nu a intervenit în semn de respect instituţional pentru Guterres, figura care ar trebui să vorbească în numele întregii comunităţi internaţionale.

În acest moment, doar europeniii încearcă să relanseze dialogul. Preşedintele francez Emmanuel Macron, abia reales, i-a spus lui Biden, la ultimul apel telefonic, că intenţionează să încerce din nou să-l abordeze pe Putin, în scurt timp.