• Suntem în a 66-a zi a invaziei ruse din Ucraina, iar armata acesteia rezistă.
  • Armata Ucrainei duce greul luptelor din nou în Donbas.
  • Despre rezistenta armată ucraineană a vorbit Bogdan Nicolae, editor-șef la Monitorul Apărării și Securității.

Armata Ucrainei duce greul luptelor din nou în Donbas, acolo unde forțele trimise de Rusia încearcă să smulgă noi teritorii și o victorie pentru un centenar de lume sovietică.

Despre rezistenta armată ucraineană a vorbit Bogdan Nicolae, editor-șef la Monitorul Apărării și Securității. Suntem în a 66-a zi a invaziei ruse din Ucraina, iar armata acesteia rezistă. La Ramstein, în Germania, s-a vorbit despre o coaliție pe termen lung pentru ajutorarea militară a Ucrainei.

Ofensiva rusă în Donbas, care progresează „lent şi inegal” din cauza rezistenţei opuse de armata ucraineană, a întârziat faţă de calendarul prevăzut, a declarat vineri un înalt responsabil al Pentagonului.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Credem că au întârziat faţă de ceea ce sperau să realizeze în Donbas. Credem că au întârziat faţă de ceea ce sperau să realizeze în Donbas”, a declarat presei acest înalt responsabil sub acoperirea anonimatului.

Ei sunt departe de a face joncţiunea” între trupele intrate în regiunea Harkov (est), la nord de Donbas, şi cele venite din sudul ţării, unul dintre obiectivele armatei ruse pentru a ataca din două părţi forţele ucrainene desfăşurate pe linia frontului în jurul zonelor separatiste Doneţk şi Lugansk.