• Scopul studiului a fost de a testa tratamente medicamentoase nechirurgicale pentru piele, cu scopul de a determina celulele nevusului să se retragă.
  • Cercetătorii speră că aceste constatări vor pregăti terenul pentru metode suplimentare menite să testeze direct astfel de tratamente cutanate pe pacienții cu nevi giganți congenitali.
  • Această activitate va include studii noi privind siguranța, potențiale îmbunătățiri ale eficacității și o analiză mai aprofundată a mecanismelor care stau la baza formării nevilor.

Aproximativ unul din 20.000 de copii se naște cu ceea ce se numește un nev congenital gigant – o aluniță uriașă, pigmentată, care poate acoperi o mare parte din față și din corp. Din cauza aspectului aluniței și a riscului ca aceasta să se transforme mai târziu în cancer de piele, mulți părinți decid ca copiii lor să fie supuși unei intervenții chirurgicale pentru a le îndepărta, ceea ce poate provoca cicatrici mari și permanente.

Cercetătorii conduși de investigatori de la Massachusetts General Hospital au realizat mai multe modele preclinice ale acestei afecțiuni și le-au folosit pentru a demonstra că mai multe medicamente pot fi aplicate pe piele pentru a determina regresia leziunilor, iar un medicament topic a protejat, de asemenea, împotriva cancerului de piele.

„Obiectivele studiului nostru au fost de a dezvolta o serie de modele animale concepute pentru a elucida caracteristicile biologice cheie ale acestor leziuni și de a testa tratamente medicamentoase nechirurgicale pentru piele, cu scopul de a determina celulele nevusului să se retragă, eliminând astfel necesitatea tratamentelor chirurgicale”, spune autorul principal David E. Fisher, MD, PhD, director al Programului de Melanom de la MGH Cancer Center și director al Centrului de Cercetare în Biologie Cutanată de la MGH.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Modelele au inclus șoareci modificați pentru a exprima o genă numită NRAS, care conține o mutație cunoscută ca fiind cauza majorității nevilor giganți congenitali la oameni, precum și șoareci cu grefe de piele transplantate care conțineau nevi giganți congenitali umani. Fisher și colegii săi au folosit aceste modele pentru a analiza diferite faze ale acestor nevi pentru a înțelege mai bine modul în care se formează și se dezvoltă.

De asemenea, atunci când cercetătorii au folosit modelele pentru a testa aplicațiile topice ale unor medicamente unice sau combinate care blochează căile de semnalizare cunoscute ca fiind activate de mutațiile NRAS, au descoperit că unele dintre tratamente au dus la regresii semnificative ale nevilor. În plus, un medicament care stimulează un tip de reacție inflamatorie după aplicarea topică pe piele a determinat regresia completă a nevilor după trei tratamente. Terapia a oferit, de asemenea, o prevenire completă împotriva formării de cancere de piele la șoareci.