• Potrivit unui nou studiu, timpul necesar pentru ca două persoane să se îndrăgostească la prima vedere este de exact două minute.
  • Se dovedește că în doar două minute la o primă întâlnire, cuplurile perfect potrivite se sincronizează la nivel biologic și subconștient.
  • Într-un asemenea moment, cei loviți de fulgerul iubirii spun: „Doamne, ce mișto e, o, da, acesta este omul meu!”

Potrivit unui nou studiu, timpul necesar pentru ca două persoane să se îndrăgostească la prima vedere este de exact două minute.

Cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim au studiat modul în care transpirația și mișcările fizice se schimbă atunci când bărbații și femeile se văd în întâlniri rapide, scrie Daily Mail.

Conform rezultatelor, cuplurile care sunt interesate romantic unul de celălalt au niveluri similare de transpirație a pielii, un indicator al sincronizării biologice. Și acest proces durează până la două minute. Studiul, care a inclus 32 de studenți heterosexuali, printre care16 bărbați și 16 femei interesați de o relație romantică, a mai arătat că, în majoritatea cazurilor, femeile sunt mai atrase de bărbați decât invers.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Studiul, publicat în jurnalul Scientific Reports, mai precizează că în timpul întâlnirii, cuplurile intrigate își sincronizează chiar și gesturile și mișcările fizice – zâmbete, încuviințări, mișcări ale brațelor și picioarelor.

„Conectarea cu un partener depinde de cât de bine ne putem sincroniza corpurile. Studiul a arătat că în două minute de la întâlnire, sincronicitatea fiziologică prezice interesul romantic”, a spus autorul principal, dr. Shir Atzil de la Departamentul de Psihologie al universității. Însăși procesele din spatele alegerii unui partener au fost mult timp subiect de interes științific.

Teoriile evolutive clasice pentru acest tip de alegere a partenerului subliniază „caracteristicile statice” imediate, cum ar fi forma feței, culoarea părului și indicatorii de fertilitate, cum ar fi șoldurile late. Totuși, teoriile nu explică modul în care se dezvoltă atracția inițială în timpul interacțiunii și nici nu țin cont de adaptările fiziologice sau comportamentale reciproce care apar atunci când două persoane se simt atrase”, notează autorii studiului.