• Avocatul pentru drepturile omului, Geoffrey Robertson, a vorbit despre posibilitatea unui proces în lipsă pentru Rusia și Putin, pentru „crimă împotriva umanității”.
  • Robertson spune: ,,ONU ar avea nevoie de acordul Rusiei pentru a se expulza„.
  • Au trecut 114 zile de când Rusia a decis să invadeze Ucraina.

Avocatul pentru drepturile omului, Geoffrey Robertson, a vorbit miercuri cu Uniunea Europeană despre posibilitatea unui proces în lipsă pentru Rusia și președintele acesteia, pentru „crimă împotriva umanității”.

Rusia are drept de veto și este autorul crimelor, ca stat criminal internațional, ar trebui să fie expulzată din Națiunile Unite, dar Adunarea Generală poate face asta doar cu o treime din voturi, aprobat de toți cei cinci membri permanenți. Deci, ONU ar avea nevoie de acordul Rusiei pentru a se expulza” , a spus Geoffrey Robertson.

În urmă cu 77 de ani Tribunalul de la Nürnberg, a tras la răspundere nazişti de prim rang. O decizie identică în cazul lui Putin acum ar avea aceeași greutate.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

,,Procesele în lipsă prezintă probleme, dar în acest caz , desfășurarea de avocați dedicați ai apărării, argumentând toate aspectele posibile, ar permite o hotărâre cu autoritate asupra Rusiei și a liderului său.

Este posibil să nu fie capabilă să fie implementată în curând, dar ar avea același avantaj ca și hotărârea de la Nürnberg, care a dovedit cu autoritate Holocaustul și cazul împotriva făptuitorilor săi” a adăugat Robertson.