• Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, mai periculos decât Donald Trump”.
  • Ron DeSantis are 43 ani, este născut în Florida, are descendenţă italiană, a studiat istoria la Yale şi dreptul la Harvard.
  • Max Boot tocmai a avertizat pe Washington Post: „DeSantis este mai inteligent decât Trump. Asta l-ar putea face mai mult o ameninţare”.

Ron DeSantis n-a ajuns nici măcar la al doilea mandat de guvernator al Floridei, şi este deja considerat drept cel mai periculos republican din America pentru democraţi.

Preşedinţia lui Trump pare să fie o joacă de copii în comparaţie cu ameninţarea din Tallahassee în contextul în care există suspiciuni că Joe Biden nu va mai putea obţine cel de-al doilea mandat în 2024.

Ron DeSantis are 43 ani, este născut în Florida, are descendenţă italiană, a studiat istoria la Yale şi dreptul la Harvard, şi a fost ofiţer militar în Irak, la Fallujah, fiind decorat cu patru medalii. 

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Max Boot tocmai a avertizat pe Washington Post: „DeSantis este mai inteligent decât Trump. Asta l-ar putea face mai mult o ameninţare”.

MSNBC a prezentat deja două articole de opinie diferite intitulate „Guvernătorul Floridei, Ron DeSantis este un politician mult mai periculos decât Donald Trump” şi „De ce Ron DeSantis este mai periculos decât Trump?”, transmite POLITICO

DeSantis, un individ foarte periculos

Pe Insider, un expert în fascism susţine că DeSantis este un individ foarte periculos deoarece şi-a învăţat lecţiile după greşelile lui Trump, susţine.

Oponenţii lui Trump spun că „sigur, Donald Trump a condus o insurecţie şi reprezintă o ameninţare continuă pentru democraţia americană, dar, hei, celălalt tip a refuzat să oblige elevii să poarte măşti în şcoli pe durata pandemiei, deci este mult mai rău”.

Politico scrie că democraţii au două opţiuni. Prima este dacă ei chiar îşi doresc ca Trump să dispară definitiv din clasa politică, n-au decât să spere ca Ron DeSantis să fie nominalizat candidatul republicanilor , iar a doua ar fi să mai tolereze încă 4 ani cu Trump. 

În cazul primei opţiuni, DeSantis va fi întâmpinat de democraţi ca un potenţial vehicul care pune pune capăt celor 9 ani de ,,trumpism”, care a debutat în 2015 şi s-ar putea încheia în 2024. Dar în cel din urmă, DeSantis ar putea fi mult mai periculos pentru că ar putea guverna mai eficient. 

Dacă Donald Trump este un Richard Nixon al aniilor 2010, Ron DeSantis ar putea fi Ronald Reagan al aniilor 2020. Dacă va fi un bun preşedinte, ar însemna că vor urma între 8 şi 12 ani de administraţie republicană continuă, iar democraţii vor sta în opoziţie până în 2032 sau 2036.