• Televiziunea elenă de stat ERT a declarat că semnalul aeronavei a fost pierdut la scurt timp după ce pilotul a cerut o aterizare de urgență.
  • Autoritățile grecești au declarat că unitatea specială de răspuns la dezastre și personalul militar, inclusiv unitățile de deminare, au fost trimise la fața locului.
  • Un oficial al brigăzii de pompieri a declarat duminică că pompierii au simțit că le ardeau buzele și că în aer plutea praf alb.

Un avion cargo ucrainean care transporta muniții din Serbia către Bangladesh s-a prăbușit sâmbătă seara târziu în nordul Greciei, ucigând toți cei opt membri ai echipajului aflați la bord, au anunțat duminică autoritățile grecești și sârbe.

Martorii au declarat că aeronava s-a prăbușit într-o mulțime de flăcări în apropiere de orașul Kavala, înainte de a exploda la impact în câmpurile de porumb, în jurul orei locale de la miezul nopții. Anterior, pilotul a raportat probleme la motor și a cerut o aterizare de urgență.

Imaginile filmate cu drona de la fața locului au arătat resturi fumegânde ale aeronavei Antonov An-12 împrăștiate pe câmpuri. Compania aeriană ucraineană Meridian, care a operat aeronava, a confirmat că toți cei opt membri ai echipajului au murit în accident. Ministerul ucrainean de Externe a declarat că toți erau cetățeni ucraineni.

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Autoritățile grecești au recuperat până în prezent corpul unui membru al echipajului, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului de protecție civilă. Șase cadavre au fost localizate în timpul unei inspecții inițiale cu drona în zonă, a declarat un primar local.

Ministrul sârb al Apărării, Nebojsa Stefanovic, a declarat că avionul transporta 11,5 tone de produse, inclusiv obuze de mortier și de antrenament, fabricate de industria sa de apărare. Cumpărătorul încărcăturii a fost Ministerul Apărării din Bangladesh, a adăugat el.Confirmând această versiune, Denys Bogdanovici, directorul general al Meridian, a declarat că prăbușirea nu are nicio legătură cu războiul care are loc în prezent în Ucraina.