• Autoritatea pentru antichități a declarat că a fost pentru prima dată când o astfel de monedă a fost găsită în largul coastelor israeliene.
  • Unele dintre aceste descoperiri sunt rare.
  • Experții spun că moneda a fost bătută în Alexandria, Egipt.

Autoritatea israeliană pentru antichități a anunțat luni că a descoperit o monedă zodiacală de bronz, veche de 1.850 de ani, în timpul unui studiu subacvatic în largul orașului de coastă Haifa. Moneda poartă imaginea semnului zodiacal Rac în spatele unei reprezentări a zeiței Luna.

Experții spun că moneda a fost bătută în Alexandria, Egipt, sub domnia împăratului roman Antoninus Pius, care a domnit între anii 138-161 d.Hr. Face parte dintr-o serie de 13 monede care înfățișează cele 12 semne zodiacale și una cu întreaga roată zodiacală.

Autoritatea pentru antichități a declarat că este pentru prima dată când un astfel de obiect a fost găsit în largul coastelor israeliene. Aceste descoperiri, care s-au pierdut pe mare și au dispărut din peisaj timp de sute și mii de ani, au fost remarcabil de bine conservate, a declarat Jacob Sharvit, directorul Unității de Arheologie Maritimă a Autorității pentru Antichități din Israel.

Recomandări

PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR
CAFEA SAU CEAI?
MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM

El a precizat că unele dintre aceste descoperiri sunt rare și completează părți din puzzle-ul istoric al trecutului țării.